“Sa lähed homme hommikul elektritoolile. Sind seotakse kinni, vool lastakse sisse, su tagumiku alla tehakse tuli, et silmad lähevad keema ja plopsatavad välja nagu McNuggetsid. Sul on jäänud veel üks õhtusöök. Mida sa tellid?” A.Bourdain
Minu üheks viimase õhtusöögi sooviks oleks kukeseenesupp. Mõnusalt kreemine, krõbeda peekonipuruga. Armastus käib kõhu kaudu, ole Sa mees või naine. Mina olen naine ja üks mees kunagi võistis minu armastuse kõhu kaudu. Ja ta tegi mulle kukeseenesuppi.
See Armastuse armastus sai küll mõni aasta tagasi otsa. Omalmoel armastan teda siiani, kuid siiski kukeseenepüreesuppi armastan rohkem. Ja üht teist inimest veelgi enam, selle Armastuse armastusega.
sul on vaja:
1 keskmine sibul
2 küüslauguküünt
500gr kukeseeni
2 kartulit
1l seenepuljongit
sool
pipar
või
150g merevaiku
5-6 peekoniviilu
Basiilikuõli
suurem peotäis basiilikut
pool sidrunit
1-2 küüslauguküünt
sool
pipar
suhkur
tšillihelbed
oliivõli
instruktsioonid.
Koori ja tükelda kartul
Pruunista pannil või, lisa tükeldatud sibul. Kui sibul on muutumas klaasjaks, lisa küüslauk ja kukeseened. Maitsesta soola ja pipraga. Pruunista nii kaua kuni seentest tulev vesi on aurustunud ja seened kergelt pruunistunud.
Võta suur pott ja vala kogu segu potti. Lisa puljong ja kartulikuubikud. Kera kuumust vaiksemaks ja keeda seni kuni kartul pehme.
Kuni kartul keeb, pane peekon ahju. 180C juures, seni kuni peekon mõnusalt krõbe. Kui peekon valmis, tõsta majapidamispaberile kuivama.
Basiilikuõli valmistamiseks blendarda kõik koostisosad ja lisa juurde oliivõli. Maitse, vajadusel lisa pisut tšillihelbeid ja sidrunimahla. Oliivõliga saad reguleerida õiget konsistentsi.
Kui kartul on pehme, blenderda saumiksriga supp mõnusalt kreemiseks.
Viimaseks lisa juurde merevaik ja aja supp veel kord keema. Maitse.
Kui peekoniribad on liigsest õlist kuivanud, uhmerda need võimalikult peeneks puruks. Kui uhmrit pole, saad noaga ka suurepärase tulemuse.
Serveeri ja naudi. Ja ARMASTA!