Ruudil on olnud sünnist saati mingisugune lööve, mille päritolu ega põhjustest ma pole siiani päris 100% aru saanud.
Seepärast ei ole ma tema toiduga väga kunagi katsetanud ja ehk ei peakski. Ta on siiski 9-kuune ja tal on jäänud tervelt 99 aastat aega kõiki erinevaid huvitavamaid ja vähem huvitavamaid toite proovida. Ja ma pean tunnistama, kuna ta on mul alati saanud väga lihtsaid asju, siis ei ole mul tema toitmisega ka kunagi mingeid probleeme polnud. Ta lihtsalt ei oska paremat tahta 🙂
Lisaks sellele meeldib mulle mõte, et Ruudi sööb toite, mis on kasvanud tema lähedal. On südatalv, kuid kaalikas-kartul-porgand-kapsas on siiani poodides eestimaine. Täna lisasin pisut lillkapsast, sest mulle endale see meeldib. Ja oh üllatust, ka minu pisikesele masuurikale.
Jätaks brüsseli kapsad, avokaadod, spargli ja jalapeno piprad ning ülejäänud vähem või rohkem eksootilised toiduained tulevikku, hiljem on nendeks aega küll.
sul on vaja:
50g vasikaliha
2-3dl vett
2 kartulit
1/2 lillkapsast
1 pisem kaalikas
näpuotsatäis tilli ja taluvõid
instruktsioonid.
Esmalt pane potti vesi ja tükeldatud vasikaliha. Hauta nii umbes 20 minutit, kuni see on pehme. Seejärel lisa tükeldatud kaalikas ja kartul. Kõige lõpus veel lillkapsaõisikud.
Keeda veel umbes 20 munitie, kuniks kõik on pehme. Tõsta kõik koos keeduleemega ühte anumasse ning püreesta saumikseriga.
Jahuta sobiv kogus ja lisa sellele näpuotsatäis tilli ja taluvõid.
Ülejäänu jahuta ning hoiusta suletuna külmikus. Ruudile jätkub sellest 2-3 päevaks.