Kui emps mul sügavkülmiku jagu maheveise hakkliha sai, oli mul juba mõne nädala pärast igasugusest hakklihatoidust kergelt kopp ees. Ah, mis ma valetan, ma ei tahtnud hakkliha väga pikka aega enam näha. Ja veisehakkliha oli minu jaoks piisavalt teistsugune, et ma sellega lõplikult Sina peale saaksin.
Aga siis juhtus selline asi, et lahked inimesed Veskimatist saatsid mulle kartulihelbeid. Angelica Udeküll tutvustas mulle neid juba mitu kuud tagasi kui sain tema kartulihelvestes paneeritud värsket räime mekkida. Ja see jättis kustumatu mulje! Ega ma ei teagi kas asi oli Angelica Udeküll’is, 10 min tagasi püütud räimes või kartulihelvestes. Imemaitsev oli see igatahes!
Seepeale otsustasime emaga ka katsetada. Sel korral hakklihapallidega.
400gr seahakkliha 1 sibul 2-3 küüslauguküün 2-3spl hapukoor 3 muna värske tüümian (pole mõtet koonerdada) 2-3tl kuivatatud pune 0,5tl suhkrut 1-2tl soola 1tl värskelt jahvatatud pipart Haki küüslauk ja sibul nii peeneks kui võimalik, lisa hakkliha ja ülejäänud koostisosad. Lase min 20 lihtsalt seista, enne kui väikesed pallid vormid. Paneeri need kartulihelvestes (jällegi pole mõtet koonerdada) ja prae kesmisel kuumusel kuldpruuniks. Njämm! Suupistelauale on väga sobilik ja efektne valik - praekartul, lihapll ja marineeritud sibul. Pane tiku otsa ja serveeri. Väga sobib ka külmale lauale. sul on vaja:
instruktsioonid.
märkmed.