Hocus-pocus! I need good food to focus!
Ehkki maailm tundub siit ekraani tagant keeruline ja paanikat täis, peaksime kõik endas oma positiivsust ja naljasoont toitma ja hoidma. Nagu oma tervistki, kuigi olen kindel, et mida positiivsem Sa oled, seda (elu)tervem.
Umbes 5-6 aastat tagasi jätsin maha ma oma ustava kaaslase ja südamesõbra – Facebooki. Esmalt kustutasin ma tema äpi ja siis juba läks kõik lihtsamalt. Ta lihtsalt ununes. Päeva päeva järel ei tundunud ma enam vajadust temaga kohtuda, tema järel luurata ega vanu mälestusi meenutada (ka siis kui poesabas järjekorras olles ümberringi vaadates avastasin, et kõik on oma FBga romantilisel kohtingul!) Ja see oli nii värskendav! Ega me siiani väga hästi läbi ei saa, aga pean tunnistama, et olen viimasel ajal meie suhet veidi taaselustanud. No nii korra-paar nädalas. Põhjus, miks ma sellest kirjutan seiseb selles, et isegi kui me nüüd oleme teadmatuks ajaks rohkem kodused, siis suhe FB-ga on viimane millele peaksime keskenduma. Sest neid muid asju, mida saame kodus teha, on niiii-niii palju. Ja olgem ausad, just neid asju, milleks siiani väga aega või motivatsiooni polnud. Olgu selleks mõni raamat, sahtlid, mis kinni ei taha minna või see vanaema retspt, mida oled ammu tahtnud katsetada.
Veel enne kui asun retsepti kallale, tahan endale ja Sulle meelde tuletada, et kõik halb läheb mööda. Kahjuks ka kõik hea, aga see ongi elu tavapärane rada. Ja meil ei jää muud üle, kui sellele alistuda ja uut keerdkäiku ootama jääda. Sest ta tuleb, ta alati tuleb.
Seda sisefileest pärga olen kodus juba mitu korda teinud. Sel korral lisasin külmikust leitud lehtkapsast ja kui järgmine kord sama retsepti ette võtan, teen seda samuti. Lehtkapsas lisab sisefileele mõnusat tekstuuri ja pisut pähklist maitset.
Sisefilee (mina kasutan alati Rakvere LK oma) 3-4 küüslauguküünt Adžika (asendada võib ka meelepärase pestoga) Lehtkapsas (100gr) Röstitud sibul Sool, pipar, oregano, tüümian ja muud kodus leiduvaid ürte. Või ja oliivõli Tee sisefileessse pikk lõige, et saaksid selle mõnusasti hea-paremaga ära täita. Seejärel maitsesta soola ja pipraga ja lisa 4-5 tl meelepärast kastet. Mina kasutasin selleks adžikat, mille mu tädi oli teinud ja mille retsepte ja maitse on viimased 25 aastat täpselt sama püsinud! Lisa viilutatud küüslauguküüned, rebitud lehtkapsas (ilma varreta!) ja röstitud sibul. Mina lisasin ka oreganot ja tüümiani, viimane annab minu arust kõikidele roogadele imelise maitse! 🙂 Viimaseks tuleb Sul sisefilee paelaga kokku sõlmida, et täidis ilusti sees püsiks ja see aitab kaasa ka ühtlasele küpetamisele. Pane pannile 3-4 spl võid ja paar küüslauguküünt. Seejärel pruunista oma sisefilee mõnusasti kuldpruuniks ja pista ahju- 180 kraadi ja umbes 13-15 minutit. Seejärel kontrolli, kas liha on kindlasti läbinisti küpsenud. Lase lihal 5-6 minutit rahuneda ja seejärel lõika lahti ning naudi! Antud postitus on tehtud koostöös Rakvere LK-ga. sul on vaja:
instruktsioonid.
märkmed.