Imelik. Ühelt poolt tahaks hirmsasti nii paljudest asjadest kirjutada, teisalt on pea nii tühi, et mitte miski ei voola sõrmdest välja. Tahaks kirjutada paari aasta tagusest suvisest suvehommikust, kus Ruudi ja Ragnariga Rakvere linnapäevadele läksime ja esimest korda Bonzo tänavatoidu telgist okonomiyakit ehk Jaapani kuulsat kapsapannkooki proovisime. Ja sellesse nii ära armusime, et olen tahtnud seda retsepti katsetada sellest ajast peale. Tahaks krjutada kuidas ma paar nädalat tagasi 34 aastaseks sain ja mul mitte ühtegi külalist ei käinud. See-eest veetsin tunde vastates erinevatele videokõnedele ja pakiautomaadis ootasid mind kolm kingitust, mis südamesse nii palju rõõmu tõid, et siiani jagub. Emaga rääksime tol päeval kolm korda telefonitsi ja viimase kõne lõpetasime pisut enne kümmet õhtul. Ja kokkuvõte – üks ilus sünnipäev oli.
Eks ongi nii hetkel. On kohanemise aeg. Uue olukorraga leppimise ja uute asjade aeg. Ja see on täiesti okei. Sest igas asjas on oma head ja vead, kuid vigu me näeme suuremalt siis, kui endal sees veidi pitsitab ja pea muid muremõtteid täis.
Aga nüüd selle okonomiyaki juurde. Raganar väitis, et see maitses sama hästi kui tol suvepäeval. Ma pisut kõhklesin, aga tegelikult on nii, et külmana maitseb ta paremini kui otse kuumalt pannilit. Ma uurisin erinevaid retsepte ja lõpuks kohandasin ikka oma järgi. Sa tee sama. Mina kasutasin peekonit, aga lisanditega võib vabalt metsikuks minna – seened, päikesekuivatatud tomatid, eelmise õhtu lihaprae jäägid…
100gr jahu 1tl küpsetuspulbrit 100gr vett (mina kasutasin ka dashi puljongit, kui seda pole proovi kanapuljongiga) 2 spl sojakastet 250gr peeneks hakitud kapsast 1 muna 1spl seesamiõli ja 1spl oliivõli praadimiseks rohelist sibulat ja seesamiseemneid Okonomiyaki kastmeks 2spl ketšup 3spl majonees 2tl worcestershire kaste 2tl sojakaste 1tl austrikaste 0,5tl suhkrut Sega omavahel jahu, küpsetuspulber ja vesi. Tõsta kõrvale. Haki peeneks kapsas ja 1 vars rohelist sibulat. Vahusta kergelt kausis 1 muna ja sega küik ained omavahel kokku. Võta väiksem pann, aja kuumaks oliiv- ja seesamiõli ning alanda kuumust keskmisele. Pane suurem kulbitäis segu pannile ja tasanda madalamaks, et ühtlasemalt küpseks. Seejärel laota peale peekoniviilud ning oota, et põhi oleks ilusti pruunistunud, enne kui ümber pöörad. Mina pöörasin esmalt ümber taldrikule ja siis libistasin tagasi pannile. Kogu küpsetamisprotsess võttis aega umbes 10 minutia. Kastmeks sega kõik koostiosad kokku, see tõesti sobib selle rooga väga hästi kokku. Antud postitus on tehtud koostöös Rakvere LK toodetega. sul on vaja:
instruktsioonid.
märkmed.