Tulime lastega maale minu vanemate poole ja juba traditsiooniks on osutunud, et esimese asjana lähme kanadele tere ütlema. Seal on üks suur kana nimega Baruts, kes on nii sõbralik, et laseb end lausa sülle võtta. Rebane viis eelmised kanad minema, kuid peale seda kui olime aia kuulikindlaks ehitanud, tõi ema uued asemele. Ruts on kanadest täiesti vaimustuses ja alati kui kodus pannkooke teeme, on kindel nõudmine, et need olgu tehtud vanaema munadest. Kuigi vanaemal mune pole, ikka vanaema kana munadest.
Tegelikult tahtsin selle algusega öelda, et grillhooaeg on ikka veel täies hoos. Ja loodan, et pole selle viimase retseptiga väga hiljaks jäänud. Sest see sobib ülihästi grill-liha ja šaslõki kõrvale. Meie tegime seda samal õhtul kui peediseid pitaleibu ja Rakvere LK Kaukaasia maitseid testisime. Porgand ja apelsin on alati koos toiminud, see sobib imehästi ka kana juurde. Soovitan kindlasti proovida!
umbes kümmekond peenemat porgandit 2 apelsini pisut soola ja veidi pipart pool granaatõuna seemnetest 2-3 spl mett punt tüümiani Otsi välja umbes kümmekond peenemat porganit ja keeda neid ca 7-8 minutit kergelt soolases keeduvees. Seejärel aja pann kuumaks, pane sinna veidi võid ja oliivõli ning punt tüümiani ja pruunista selles porgandid. Riivi ühe aplesini koor ja pigista välja kogu mahl samale pannile. Lisa mesi ja sool-pipar. Lase seni pruunistada kuni kaste haklab pisut kokku keema ja lisa ülejäänud teisest apelsinist välja pigistatud mahl. Serveeri suurel taldikul ja puista peale granaatõuna seemed ja pisut värskelt jahvatatud pipart. Postitus on tehtud koostöös Rakvere LK-ga ja nende uute Kaukaasia maitsetega. sul on vaja:
instruktsioonid.
märkmed.