Peedigalette ehk tegelikult lahtine peedipirukas

Kairi Tähe

Galette on tegelikult lahtine pirukas, kuid kes meist ei tahaks end veidi moodsamana tunda? Peedipirukas kindlasti!

Tegelikult käib see peedigalette kokku minu eelmise retseptiga – palsamiäädikas ja worcestershire kastmes marineerunud sisefilee. See kombo on lihtsalt ülemõistuse maitsev ja tegelikult väga lihtne teha. Mina kasutasin oma galette’i retseptiks oma ülimalt lollikindlat pitsataigna retsepti ja see töötas suurepäraselt. Lisaks peedile, kasutasin kas suvikõrvitsat, sest lihtsalt mu pisike kasvuhoone annab nii palju saaki, et patt oleks mitte seda kõike maksimaalselt ära kasutada. Minu suur õppetund oli aga selles, et peet ja suvikõrvits tuleb kindlasti erineva paksusega viilutada, siis saab need jätta mõnusalt krõmpsuks.

Peedigalette ehk lahtine peedipirukas

Galette on tegelikult lahtine pirukas, kuid kes meist ei tahaks end veidi moodsamana tunda? Peedipirukas kindlasti! Tegelikult käib see peedigalette kokku minu eelmise retseptiga – palsamiäädikas ja worcestershire kastmes marineerunud sisefilee. See kombo on lihtsalt ülemõistuse maitsev ja tegelikult väga lihtne teha. Mina kasutasin oma galette’i retseptiks oma ülimalt lollikindlat… õhtusöök. peedipirukas, galette European
mitmele: 4 ettevalmistus: küpsetamine:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

sul on vaja:

400gr nisujahu

250ml sooja vett

1 pakk kuivpärmi või 25gr presspärmi

1tl tuhksuhkrut

1tl soola

2-3spl oliivõli

peotäis ürte

1-2 peeti

1 suvikõrvits

toorjuustu või sulajuustu

tšillikastet

 

 

instruktsioonid.

Esmalt tee valmis taigen. Kui kasutad kuivpärmi, siis pane kõik koostisosad kaussi ja hakka segama - sõtkuma, seniks kuni on moodustunud ilus taignapall. Pane kausile rätik peale ja jäta kerkima sooja kohta. 

Seejärel valmista ette köögiviljad. Mina kasutasin selleks lõikurit, kuid väga edukalt saad lõikuda ka noa abil. Lihtsalt viiluta õhukesed kettad. Peet kindlasti õhemaks kui suvikõrvits. 

Kui tagen kergitatud, siis rulli see õhukeseks. 

Lõika välja 3-4 ketast.

Esmalt määri sellele kodune tšillikaste ja sulajuust (või toorjuust)

Seejärel peedi- või suvikõrvitsa kettad. 

Maitsesta soola ja pipraga (ka tšillihelbeid võid kasutada)

Nüüd voldi piruka ääred keskele kokku. 

Veel enne kui pirukad ahju pistad, vajuta kergelt kahvliga ääred kinni ja piserda üle munaga. Seejärel küpseta 200 kraadises ahjus ca 25-30 minutit. 

See peedigalette sobib imeliselt selle palsamiäädikas küpsetatud sisefileega. 

 

märkmed.

Antud postitus on tehtud koostöös Rakvere LK-ga.

Ehk pakub huvi ka:

Kommenteeri