Tegelikult ma teen siin veidi sohki, sest ma olen sellest supist juba rääkinud. Aga kuna see on nii paganama maitsev, siis ei tunne ma selle pärast üldse end halvasti. Ja kuna see valmib nii kiiresti ja lihtsalt, siis ma lihtsalt tuletan Sulle meelde ühe hea ja maitsva supi retsepti.
400gr Rakvere LK kodust hakkliha 2-3 kartulit 425ml konserveeritud terved kooritud tomatid kirsstomateid või 2-3 spl tomatipastat küüslauk, sibul, varsselleri vars klaas punast veini sool, pipar, suhkur, loorberileht, sidrunimahl kuivatatud tüümiani või pune värsket peterselli Mul on üks kindel reegel, mida püüan jälgida. Ma röstin alati kõik koostisosad enne korralikult läbi. Teen seda nii supipõhja kui puljongi kui ka ahjuprae valmistamisel. Esmalt pane potti tükeldatud sibul ja küüslauk. Seejärel tükeldatud varsselleri vars. Pruunista korralikult. Seejärel kuubikuteks lõigatud kartul. Pruunista ka kartul korralikult. Seejärel hakkliha. Maitsesta maitseainetega. Siis konservtomatid ja värsked tomatid. 3-4 klaasi keevat vett ja vein. Lisa loorberilehed, alanda kuumust ja jäta pott vaikselt kaane all podisema. Mina lasin podiseda kõvasti üle poole tunni, nii et lõpuks oli minu hakklihasupp mõnusalt tummine ja palju-palju maitseid täis. Viimasena purustasin kahvliga kergelt terveks jäänud tomatid ja viimistlesin supi törtsu kreeka jogurti, sidrunimahla ja värskete ürtidega. Mõtlesin küll, et jätkub ka järgmiseks päevaks, aga tegelikult kraapisime viimased lusikatäied Ragnariga õhtul potipõhjast ja läksime õnnelikena magama. Antud postitus on tehtud koostöös Rakvere LK-ga. sul on vaja:
instruktsioonid.
märkmed.