Mis seal salata, sellest peekonisse mähitud sisefileest olin ma ammu mõelnud. Kes iganes peekoni välja mõtles, tea, et sa olid üks paganama geenius. Krõbe ja soolane ning poleks toitu, kuhu ta ei sobiks. Meie pere üks lemmiksalateid on Baieri kartulisalat ja just krõbeda peekoniga. Kui Sul ideed otsas, mida suupistelauale panna, siis mässi peekonisse datlid (muidugi võta kivid enne välja) ja pista 180 kraadi juures ahju nii 15 minutiks. Sa ei usu, kui head need on!
Aga sel korral mässisin peekonisse, õigemini Rakvere LK prociutto peekonisse, sisefileest medaljonid. Kõrvale tegin fetajuustuvahtu ja kõige lõpuks viskasin ahju eilsed keedukartulid, enne aga olin need kahvliga kergelt madalamaks lömastanud. Maitsestasin oliivõli, soola ja pipraga. JA TERVE SIDRUNI MAHLAGA. Röstisin ahjus nii 20-25 minutit 180 kraadi juures ja see kõik, mis lõpuks taldrikule jõudis, oli lihtsalt iiii-meeee-liiii-neee!
Selle vahustatud fetajuustu retsepti leiad siit - https://www.mustmakroon.ee/vahustatud-fetajuust-ehk-perfektne-dipikaste/ See tegelikult on ülilihtne - 100gr fetajuustu 50ml vahukoort 2-3spl oliivõli 0,5 sidruni mahl ja riivitud koor 1 küüslauguküüs 1spl mett 1spl kuivatatud või värsket tüümiani näpuotsatäis suhkrut Blenderda kõik ühtlaseks vahuks ja serveeri. Sobib imeliselt ka sellele suupistevaagnale Liha jaoks vajad sa 1 pakk Rakvere LK sisefileed 1 pakk Rakvere prociutto peekonit soola, pipart, võid ja õli Aga nüüd selle sisefilee juurde. Minu nipp maksimaalselt head ja mahlast sisefileed teha on - 1. Lasta tal umbes tunnike toatemperatuuril seista. 2. Enne kui ma temaga midagi peale hakkan, kuivatan ta köögipaberi täielikult kuivaks. Töökäik on aga imeliselt lihtne. Kui oled esimesed kaks nippi ära teinud, lõika oma sisefilee medaljonideks. Umbes 6-7cm paksusteks. Viimane osa jäta pikem, kuna see on ka veidi õhem. Maitsesta soola ja pipraga seejärel mässi iga medaljon kindlalt procciuto sisse. Aja pann korralikult kuumaks koos või ja õliga. Ikka nii kuumaks, et see kergelt suitseb. Ja seejärel prae oma medaljonid. Mina praadisin 3 minutit igalt küljelt, ma mõtlen - IGALT küljelt. Ja seejärel tõstsin nad pannilt taldrikule, mässisin kõvasti fooliumi sisse ja jätsin nad sinna rahunema 10-15 minutiks. Liha jäi nii mahlane ja pehme, prociutto lisas vajalikku soolasust ja krõbedust ning see hapuka alatooniga fetajuust andis veel viimase lihvi täiuslikuks roaks. sul on vaja:
instruktsioonid.