Palju aastaid tagasi avastasin end istumas täiesti võõra inimese tugitoolil ja lahistamas nuttu nii nagu poleks homset. Olin endaga pahuksis ja otsisin kedagi, kes aitaks mind kokku lappida. Põhjuseid ma enamvähem teadsin, aga tegelikult jooksis kõik ühele ajahetkele kokku ja nii ma end sealt võhivõõra tugitoolist leidsingi. Õnneks. Vist.
Põhjus, miks ma siin seda endale räägin, on see, et selles samas tugitoolis halastamatult vesistades palus minu vastas olev naine mõelda minu “heale kohale”. Sellisele, millele mõeldes, tuleb soe tunne kõhtu. Selline, kust on pärit vaid head mälestused. Olgu selleks mõni reisihetk, lapsepõlvekodu, lemmik rabarada. Minul on selleks üks kivi, siinsamas lapsepõlvekodu lähedal. Vanasti oli see palju suurem kui täna, ehkki tegelikult on ta jäänud ajas samasuguseks. Mina lihtsalt olen kasvanud. Sinna üles ronimine siiani rahustab mind. Õnneks või kahjuks ei ole ma enam seal tihti käinud, aga see teadmine, et ta seal mind ootab, on hindamatu.
Põhjus, miks ma sellest siin endale kirjutan, on lihtne. Ühel juunikuu päeval, kui terve päev sadas ja olime end toaste toimetustega kergelt hulluks ajanud, jäi vihm järsku järgi ja päike tuli välja. Vaid selleks, et kohe loojuda. Ja seda me lastega jäädvustama läksimegi.
Kergelt marineeritud köögiviljad Mina kasutan marinaadiks alati üht ja seesama marinaadi. Aga ma pean ütlema, et mulle hirmsasti meeldib ka äädikas! Marinaadiks vajad - 2 spl suhkrut 0,5tl soola 0,5dl punase veiniäädikat 0,5dl vett Mõned loorberilehed ja mõned pipraterad. Võta pisike pott ja pane kõik komponendid sinna sissse. Kuumuta keemiseni, seniks kuni sool ja suhkur on ilusasti sulanud. Vala marinaad köögiviljadele ja kata purk õhukindlalt. Pane purk umbes pooleks tunniks külmkappi ja serveeri grillilt tulnud lihaga. Eriti hea tulemus tuleb kui lisad sinna mõned värsked ürdid. Mina kasutasin sel korral rosmariini oksi. Marinaadiks sobivad kurk, paprika, lillkapsaõied, redis, punane sibul Postitus on tehtud koostöös Rakvere LK-ga.sul on vaja:
instruktsioonid.
märkmed.