Oleme põgenenud põrgukuumuse eest Võsu suvilasse, mis omakorda viinud meid ajas tagasi nii 30 aastat. Ragnari vanematele kuuluv suvila on nii mõnusasti oma aega kinni jäänud, isegi meie voodi kõrval seinal rippuv kalender on aastast 1987. Lasteraamatuid meil siin eriti pole, Ragnar on lastele õhtuti artikleid Tiiu ajakirjast lugenud, aga kuna nad on nii väsinud, siis tegelikult võiks neile ükskõik mida kokku luuletada.

Põhjus, miks ma seda siia kirjutan, on lihtne ja aus. Ma tahan, et see tänane hommikune tunne – istuda 07:48 männipuude all, linnulaulu saatel ja kuuldes, kuidas mu kaks heledapäist ja päevitunud porgandpaljast nublu vaikselt toas nohisevad. Elus ei tee meid asjad õnnelikuks. Hetked, inimesed ja mälestused aga küll. Ja see hetk täna teeb mind nii paganama õnnelikuks.

Kuna meil siin suurt ahju ja pliiti pole, siis kogu õhtusöök on valminud grillil. Sel korral valmistasime grillitud rooma salatit. Üks imelihtne ja maitsev salat, mis on juba ammu mulle internetiavarustest silma jäänud, kuid mida siiani veel proovinud polnud. Võtsin oma väikesed abikokad appi ja tegime valmis. Mina olin vaimustest, Ragnar võib-olla mitte nii väga. Aga proovida tasub kindlasti!

PS! Peaagu iga grilli juurde kuulub ka grillitud tortilla. See läheb nii mõnusasti krõmpsuks, et saab kasutada eraldi tarldrikuna! win-win!

Grillitud rooma salat peekoni ja parmesaniga

Oleme põgenenud põrgukuumuse eest Võsu suvilasse, mis omakorda viinud meid ajas tagasi nii 30 aastat. Ragnari vanematele kuuluv suvila on nii mõnusasti oma aega kinni jäänud, isegi meie voodi kõrval seinal rippuv kalender on aastast 1987. Lasteraamatuid meil siin eriti pole, Ragnar on lastele õhtuti artikleid Tiiu ajakirjast lugenud, aga… Eelarve >10 EUR Griilitud rooma salat European
mitmele: 2 ettevalmistus: küpsetamine:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

sul on vaja:

1 Rooma salat

1 pakk peekonit (Meie jälle kasutasime Rakvere LK oma)

1 peotiäis šampinjone

peotäis rediseid ja maasikaid

palsamiäädikat

oliivõli

sidrunit, soola ja pipart

parmesani

kodujuustu

instruktsioonid.

Esmalt puhasta salat korralikult ja seejärel lõika pooleks. Piserda üle palsamiäädikaga ja maitsesata soola-pipraga. 

Lõika seened pooleks, maitsesta õli, soola ja pipraga. Meil oli ka veidi punet. 

Seejärel aseta oma kapsas grillile. Vajab see umbes 3 minutit ja kõige lõpuks suru tangidega kapsas korralikult grillile, et see üleni ära küpseks. 

Samal ajal pane grillile ka peekon ja seened. 

Kui kõik grillil valmis, aseta salatid kõige alla suurele vaagnale. Lisa peekonist ribad ja seened. Lõika redised viiludeks ja maasikad pooleks. Kõige lõpuks veel pisut parlesant juustu. 

Piserda üle veidikese sidrunimahla või palsamikreemiga ja lisa pisut kodujuustu. 
Imemaitsev kaaslane grilli kõrvale. Ja näeb mgeailus välja ka!

märkmed.

Antud postitus on tehtud koostöös Rakvere LK-ga.

Ehk pakub huvi ka:

Kommenteeri