Vahel mulle tundub, et ma olen endale liialt asju kuhjunud. Ei, mitte materiaalseid asju, vaid kohustusi. Tahaks kohe selle viimase sõna ära kustutada, sest kohustusteks on seda kõik raske nimetada. Õigemini raske südamega nimetada. Aga siis ma hingan sisse-välja, puhkan hetke ja mõistan, et mulle see kõik ju nii väga meeldib.
Mulle meeldib süüa teha. Mulle meeldib reisida. Mulle meeldib lapsi kasvatada, nendega mürada ja nende kakast peput pesta. Mulle meeldib õpetada ja mulle meeldib unistada oma pisikesi unistusi. Kõigele lisaks on mul maailma ägedaim pisike rõivabränd Black Giraffe, mille kaudu saan kasvõi hetkeks kaduda hoopis teise maailma.
Aga vahel…vahel on nii, et unustad midagi ära. Midagi tähtsat ja paned teised inimesed end halvasti tundma. Ja siis mõtled, et äkki ma ikka ei saa seda kõike korraga teha. Täna juhtus nii. Unustasin oma noorte fotokooli ja jätsin nad mind ootama. Ja kui mulle helistati ja sellest teatati, oli juba liiga hilja. Nad kõik olid lahkunud. Küll oli halb tunne. Siiani on.
Tegijal juhtub, nad ütlevad. Juhtubki. Õnneks on mul võimalus nende käest siiralt vabandust paluda. Ja see halb tunne minu sees ei lase kunagi ühelgil tunnil mul meelest minna.
Aga nüüd need lihapallid – albondigas. Kuna pildid ütlevad rohkem kui mu väikesed sõrmed suudavad kirjutada, siis lisan pisut enam pilte kui tavaliselt. Jälle suurepärane koostöö Rakvere LK-ga, kelle kodust hakkliha ma kasutasin.
2 küüslauguküünt ca 80-90gr peterselli 2,5tl soola 20gr Veskimati kartulihelbeid 50-60gr parmesani pisut muskaatpähklit 2 muna ja 20gr piima Kastmeks 1 suur sibul 500ml kooritud tomateid (konserv) tüümiani pisut punast veini (ca 10ml) soola ja pipart Haki petersell peeneks ja lisa kõik ained kaussi. Seejärel veereta neist 1,5 cm läbimõõduga pallid. Aja pann kuumaks, lisa õli ja pruunista pallid korralikult, et need ka seest oleks küpsed. Kastme tegemiseks kasuta sama panni. Pruunista suur sibul. Seejärel lisa kooritud tomatid ja ürdid. Pisut veini ja 1 spl suhkrut. Alanda kuumust ja lase podiseda ca 20 min. Kõige lõpuks - pane serveerimisnõusse esmalt kaste, siis lihapallid ja pisut veel kastet. Veidi mandlilaaste ja kutsu sõbrad sööma. Postitus on tehtud koostöös Rakvere LK-gasul on vaja:
instruktsioonid.
märkmed.