Kohvine ahjupraad ja üks maagiline jõulupiknik.

Kairi Tähe

Peatu! Peatu kohe! Seisa hetkeks, mu maailm, sest see kõik meeldib mulle liiga palju.

Kui veel aasta tagasi oli suur mure minu karupeakese vallutanud, siis täna on kõik teisiti. Kui veel aasta tagasi ei olnud küpetki jõulutunnet, siis sel aastal ujutab üle. Aga elu ei saagi üks kriips olla, üles-alla, paremale-vasakule – see ongi elu. Ja äkki isegi elumõte.

Ma kuulasin paar nädalat tagasi üht podcasti ja sealne külaline rääkis oma külastusest Vigala Sassi juurde, lootes, et tema abiga leiab ta end taas üles. Ja selle peale ütles Vigala Sass:” Loll oled või, Sa oled ju siin, mida Sa otsid!”

Tõsi, eks?! Sa oled siin. Olgu Sul suur mure või palju rõõmu. Olgu Sul kiire või aega maa ja ilm. Aga Sa oled siin. Ja ma arvan, et kui Sa veel pole seda teinud, siis naudi seda. Ja kui Sul on suur mure, siis tea, et see läheb mööda kui õige aeg tuleb. Ma ei tea millal, aga ma tean, et see tuleb. Alati.

Sel aastal me tegime ühe maagilise koostöö Rakvere LK-ga, mille keskmeks oli üks kohvine ahjupraad. Jah, kui ma oma retseptist emale rääkisin, siis ta sellest vaimustuses küll polnud. Seda enam, et seapraad on alati tema teema olnud, kõik, mis sinna kõrvale läheb, on minu. Aga jällegi uudishimu sai minust võitu ja nii me Ruudiga selle retsepti ka ette võtsime. Pühapäeva hommikul kui praad ahjus valmis, küpsetasime pannkooke ja kolisime laua ja toolidega õue. Ja teate, mis meid seal ootas?

LUMI! Meid ootas palju-palju lund!

Aga enne veel kui ma jagan oma ahjuprae retsepti, siis tahaksin hirmsasti jagada meie pikniku pilte. Äkki see inspireerib teid pisut, äkki see annab ideid või mõtteid mida koos oma lähedastega teha. Sest see on see, mis loeb ja mis teeb südame rõõmsaks. Ja tead, peale selliseid päevi õhtul magama minnes, on süda nii armastust täis, et ajab üle ja erinevad karumõtted kiiresti minema.

Kohvine ahjupraad

Peatu! Peatu kohe! Seisa hetkeks, mu maailm, sest see kõik meeldib mulle liiga palju. Kui veel aasta tagasi oli suur mure minu karupeakese vallutanud, siis täna on kõik teisiti. Kui veel aasta tagasi ei olnud küpetki jõulutunnet, siis sel aastal ujutab üle. Aga elu ei saagi üks kriips olla, üles-alla,… õhtusöök. christmas, pork, dinner, christmas
mitmele: 4 ettevalmistus: küpsetamine:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

sul on vaja:

1 kamarata ahjupraad Rakvere LK'lt

Vürtse - 

3-4 spl kohvi (meie kasutasime oma vana kohviveskit ja purustasime värskelt kohvioad)

2-3 tl pruuni suhkrut

2 tl suitsust paprikapulbrit 

1 tl sumahhi (ei pea)

2-3 spl soola

2-3 spl musta pipart

oreganot

Mina lisasin ka Santa Maria wasabi ja seesamiseemne segu, et pisut vürtsi lisada. 

Hõõru vürtsisegu liha sisse ja pane õhukindlasse kotti ning jäta 24ks tunniks külmikusse marineeruma. 

 

instruktsioonid.

Vähemalt tund enne kui kavatsed prae ahju panna, võta see tunniks toatemperatuurile. 

Mina küpsetasin nii - 

Pane ahi sooja 200 kraadile.

Pane pannile 2-3spl oliivõli ja 2-3 spl võid. Kui pann juba tulikuum, pruunista liha. Ikka korralikult. 

Kui liha kõigilt külgedelt pruunistatud, lisa veel paar kangi võid, paar küüslauguküünt, sektoriks lõigatud punane sibul ning tüümiani oksad. Ja 1 tass kuuma vett (et tekiks piisavalt vedelikku liha kastmiseks)

Alanda ahju kuumust 175 kraadini ja pista liha ahju. Küpseta umbes 1,5 tundi ja kasta 3-4 korda vahepeal. 

 

märkmed.

Postitus valmis koostöös Rakvere LK-ga.

Ehk pakub huvi ka:

Kommenteeri