Lihtsalt võluv Ööbiku Gastronoomiatalu.

Kairi Tähe
Ööbiku Gastronoomiatalu

Ehhki vähemalt korra nädalas tuleb mul tahtmine lennupiletid osta ja kuhugi seiklema minna, suutis mind meie oma pisike Eesti jälle üllatada. Vaid 1,5h tundi sõitu ja leidsin end ühest üdini inspireerivast gastronoomiatalust. Peremeheks Ants Uustalu ja kelle käe alt jõudis meie lauale ülimaitsev 5-käiguline õhtusöök. Igale roale eelnes peakoka tutvustus ühes mõne humoorika looga. Au sees aus tooraine, hoolikalt valitud veinikaart, kus kõik veinid on ka peremehe enda poolt Eestisse toodud. Veinide kohta oli vastus lihtne – “Ma ei saa üldse aru, miks halbu veini pakutakse” – Ants Uustalu.

Lambad kasvatab kohalik mees nimega August ja seda juulist jõuludeni ja mitte rohkem kui 75 tükki. Hoolikalt valitud lauanõud ja EKA tudengite poolt valmistatud kausid, mis on saanud inspiratsiooni kiviaiast ja omakorda 2015-ndal aastal saanud parima disainiauhinna.

Ööbiku gastronoomiatalu nõud

Ühesõnaga – hoole ja armastusega tehtud koht.

Menüüs esikohal puhtad maitsed. Lammas erakordne! Minu jaoks puudu üks näpuotsatäis soola, aga ei midagi muud. Ragnari jaoks elamus, ei midagi harilikku ega tavalist. 5-nda käigu järel jäi õhku vaid üks küsimus, millal me tagasi tuleme?

Esimene käik – lõhe
Ööbiku Gastronoomiatalu Must Makroon toidublogi gnocchi
Teine käik – kõrvitsa gnocchi salvei ja chorizoga
ettevalmistus kolmandaks käiguks
Kolmas käik – hiidlest ja ratatouille
Neljas käik – 3 tundi sütel olnud lammas, juurselleri kreem, grillitud kapsas ja chimmichurri. Kõrvale punase veini kaste.
Lõpetuseks mango-melonijäätis, ploomi-kirsikompoti ja kellogsi krõpsuga. Kõrvale hoolikalt valitud dessertvein ja imeline õhtusöögikogemus.

Rohkem infot õhtusöökide kohta leiad https://www.oobiku.ee

Ehk pakub huvi ka:

Kommenteeri