Maailma mõnusaim rebitud sealiha – õunamahla, õunte ja õunamoosiga!

Kairi Tähe

Ühes olen ma küll kindel, kui võtad plaani mistahes lihatükki (mitte riknenud muidugi!) küpsetada minimaalselt 6 tundi madalal temperatuuril, ei vaja see maitsestuseks erilisi tulesi ja vilesi. Tegelikult hea toit ei vaja üldse neid viimaseid, sool ja pipar, sidrun ja oliivõli ning mõned maitsed, mis lihtsalt käivad harmoonias käsikäes. Või nagu mu vend armastab küsida: “Kas tunned ka seda maitsete buketti?!”

Üheks selliseks, millele meeldib koos mõnusalt tangot tantsida, on sealiha ja õunad. Ma ei tea miks, aga nii see on. Seepärast otsutasime lastega veidi vinti üle keerata ja panna sealiha potti õunamahla, õunte ja õunamoosiga. Õunad tõime poest, aga muu kraami alt keldrist ja see tulemus oli … IMEMAITSEV! Lõunaks aurutasime kõrvale bao kukleid, õhtusöögiks tegime lihast võileibu veidikese mädarõika ja hapukurgiga ja järgmise päeva lõunaks keetsime veidi pastat ja keetsime veel ülejäänust kokku maitsva pasta.

Meil kulus kolmekesi toidu ettevalmistamiseks ca 20 minutit (minu pärast koristamiseks veidi rohkem aega) ja pärast seda panime liha ahju ja siis saime oma asjadega segamatult edasi toimetada. Ja see viimane on kogu toiduvalmistamise protsessi juures üks eriti magus asi, nagu omaks personaalset kokka, aga tegelikult teeb malmpott ja kõik hea-parem seal sees iseseisvalt töö ära. Ja see kui Sa saad ülejäägid maksimaalselt ära kasutada, on samasugune boonus omaette, kas pole?!

Ma nendest bao kuklitest hetkel ei hakka rääkima, sest ka need on ebamaiselt maitsvad ja tegelikult, kuna see liha oli nii maitsev, siis ta vääribki omaette ära märkimist!

Rebitud sealiha õunamahla, õunte ja õunamoosiga

Ühes olen ma küll kindel, kui võtad plaani mistahes lihatükki (mitte riknenud muidugi!) küpsetada minimaalselt 6 tundi madalal temperatuuril, ei vaja see maitsestuseks erilisi tulesi ja vilesi. Tegelikult hea toit ei vaja üldse neid viimaseid, sool ja pipar, sidrun ja oliivõli ning mõned maitsed, mis lihtsalt käivad harmoonias käsikäes. Või… Eelarve >10 EUR Maailma mõnusaim rebitud sealiha – õunamahla, õunte ja õunamoosiga! European
mitmele: 4 ettevalmistus: küpsetamine:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

sul on vaja:

ca 2kg kaelakarbonaadi, mina kasutan alati Rakvere LK oma.

200ml õunamahla (meie kasutasime kodust)

5-6 erineva hapukusega õunu

4-5spl õunamoosi (me kasutasime jällegi kodust)

2-3spl balsamico kreemi

ca 5cm pikkune jupp ingeverit

2-3 varsselleri vart 

ca 1 spl soola ja pipart

2spl tärklist (mina kasutasin maisitärklit)

3-4 loorberilehte

4 küüslauguküünt ja 2 sibulat

2tl sinepit

4-5tl teryaki kastet

instruktsioonid.

Ettevalmistus on lihtne - sega kõik marinaadiks kasutatavad koostisosad kausis kokku. Võta välja kaanega ahjupott, lisa põhja tükeldatud õunad ja varsseller. Samuti küüslauk ja sibul. 

Õunte ja köögiviljade peale pane sealiha (mina lõikasin kamara ära) ja vala peale marinaad. Lõpetuseks riivi peale veel invgverit ja paar keeret soola ning pipart. 

Soojenda ahi 200 kraadini ja kui liha on valmis ahju panemiseks, alanda kuumust 120 kraadini ja lase maagial toimuda. Ca iga tunni järel, sega pisut, et kogu liha saaks ühtlaselt maitsed kätte. 

Mina küpsetasin 6 tundi ja siis keerasin temperatuuri 200kraadini ja küpsetasin kaaneta veel 20 min. 

See suusulav liha sobib ideaalselt takode ja burgerite vahele, mida on tore ka lastega teha. 

Ehk pakub huvi ka:

Kommenteeri