Pean tunnistama, et see oli esimene kord kui fenkoli oma ostukorvi sokutasin. Eks ma olen ennegi tema peale mõelnud, aga lähemalt tutvust pole lihtsalt julenud teha. Ehk põhjus peitub selles, et ma pole kunagi eriline aniisi fänn olnud ja see ongi mind pisut tagasi hoinud.
Tegelikult on fenkol väga mõnus. Ja kasulik! Fenkol mõjub söögiisu tõstvalt (mitte, et mul sellega mingit probleemi oleks!) ja seedimist soodustavalt. Mugula söömine parandab ainevahetust, erinevates teesegudes saab lehti ja seemneid kasutada näiteks külmetuse puhul ja neerutegevuse reguleerijana.
Aga nüüd nende lihapallide juurde. Tegelikult, enne veel, üks life hack ka. Kui tahad teha pisikese lihapalle, siis ma juba aastad kastan selleks pritskotti. Ülimugav ja kiire! Lihtsalt kogu hallkliha segu pritskotti ja pritsid peo sisse ja sealt kas pannile või ahjuplaadile.
1 fenkol 400gr kodust hakkliha Rakvere LK 2-3 punast sibulat veidi apelsini- või õunamahla sool, pipar, suhkur, 1tl suitsupaprikat 0,5tl fenkoliseemneid (Mina leidsin enda oma Rimist) 1tl tšillihelbeid (kui soovid) 1 küüslauguküüs rosmariini 1 muna 2 viilu saia 1 klaas piima veidi jahu ja praadimiseks õli Lõika fenkol ja sibul sektoriteks. Maitsesta soola ja ja pipraga. Kuumuta pannil õli ja pruunista need pannil. Lisa u pool klaasi kas apelsini või õunamahla ja hauta kaane all u 7-8 minutit. Vala piim saiale ja jäta see veidikeseks ajaks kõrvale. Seejärel võta ette hakkliha ja maitsesta soola ja pipraga. Ning veidikese suhkruga. Lisa veel hästi peeneks hakitud küüslauk ja 1tl suitsupaprikat. Kõige lõpuks fenkoliseemned ja tšillihelbed Haki röstitud fenkol ja sibul peeneks ja lisa hakkliha segule. Lisa üks muna ja piimas leotatud sai. Ja umbes 1spl jahu. Seejärel pane segu pritskotti ja pritsi otse peopesale. Praadimisel viska õli sisse rosmariinioksad, see annab viimase lihvi maitsele. Pisikesed lihapallid ei vaja kaua praadimist, 5-6 min täiesti piisab. Postitus on tehtud koostöös Rakvere LK-ga.sul on vaja:
instruktsioonid.
märkmed.