Meie teised jõulud, siin Lääne-Virumaa kõige kollasemas majas. Ümberringi on kõigil valged ja hallid majad, aga meie maja on tibukollane. Ja punaste aknaraamide ja ustega. Aknal on kaks crocsi, üks heleroheline, teine heleroosa. Mõlemad ootamas päkapikku, kes sussi sisse ikka midagi magusat tooks. Sest teie, Ruts ja Nora, olete ikka parajad magusasõbrad.
Nemad ongi minu suurim inspiratsioon. Ja motivatsioon. Ja rõõm ning energia. Jõud ja üleüldse üks kõikvõimas tunne, mis pushib mind aina kaugemale ja kaugemale. Samal ajal hoiavad nad mind tagasi sellisel viisil, mis on mulle tundmatu. Varem ei ole mind kunagi keegi tagasi hoidnud, go big or go home oli alati mu moto. Aga nüüd võtan ma selle go home iga kell. Sest ma ei pea enam kõike tegema ja igal pool olema. Ma olen jõudnud koju.
Ma loodan, et keegi kes seda loeb, võtab siit midagi. Selle midagi, mis tuletab meelde, et Sa alati jõuad koju. Alati saab kõik korda. Isegi kui selleks võtab aega 5 aastat ja usk sellesse kaob vähemalt kolmkümmend korda. Aga tegelikult saab alati kõik korda. Lihtsalt Sa ei tohi unustada, et vahel läheb jälle asjad veidi paigast ära ja see on ka täiesti okei.
Aga nüüd minu retsepti juurde. See kaste oli esmaklassiline ja see, et saad liha seal sees küpsetada, elimineerib ära selle, et võid liha üle küpsetada. Ma kavatsen järgmine kord mitu sisefileed korraga teha, sest tegelikult on mul ülejääkideks ka üks mõnus retsept varuks.
1 Rakveve LK sisefilee (võid ka kohe 2tk teha) 2 apelsini 3-4 hapukat õuna suur peotäis jõhvikaid 1 punane sibul 1-2 küüslauguküünt rosmariini kuiva õunasiider ca 200ml sool, pipar, kaneel, oliivõli 3-4spl mesi või vahtrasiirupit Esmalt tee marinaad lihale. Selleks riivi apelsini koor. Lisa 2-3 spl oliivõli. Seejärel uhmerda 2-3 oksa rosmariini koos küüslauguga ja sega kokku riivitud apelsini koore ja oliivõliga. Lisa 1tl kaneeli. Seejärel maitsesta korralikult soola ja pipraga oma sisefilee (minu nipp on alati see enne küpsetamist mitu tundi toatemperatuuril seista) Ja hõõru sisse apelsini-rosmariinisegu. Pruunista kuumal (!) pannil koos ohtra oliivõli ja tükikese võiga. Pruunistame võtab kindlasti aega ca 5 minutit. Seejärel võta liha pannilt, lisa sinna tükeldatud õunad ja jõhvikad. Sibul ning siider ja lase sel vaikselt podiseda veel umbes 5 minutit. Kui Sul on suur pann, siis lisa juurde liha ja alanda veidi kuumust ning pane kaas peale ja las ta seal podiseb nii umbes 20 minutit. Kui Sul pole nii suurt panni, kus see kõik ära mahub, võid ka ahju panna. 180 kraadi ja ca 15-20 min. Lase lihal kindlasti veidi seista, enne kui lahti lõikad. Serveeri kindlasti koos jõhvikate ja õuntega ning kastmega, kõige selle hea ja paremaga mis pannil on 🙂 Antud postitus on tehtud koostöös Rakvere LKga.sul on vaja:
instruktsioonid.
märkmed.