See sisefilee lihtsalt sulas suus ja enne veel kui järgmise tüki suhu pistsime, ujutasime selle hetkeks kastmesse ja hops, suhu see läkski. Muidugi ooo, mmm ja uuuh kui maitsev helide saatel. See tõesti oli niiiii maitsev!
Järjest enam tundub mulle, et augusti lõpust oktoobri lõpuni on minu lemmikaeg aastas. Kasvuhoone ja turg on maailmas parimat kraamitäis, kõik kasvanud nii lähedal ja see on suurim väärtus omaette. Mäletan ülihästi oma elu Dubais, kus kõik oli plastik. Isegi õun, mis oli juba 5 (VIIIS!) kuus külmikus olnud, oli siiani erkpunane ja nii isuäratav. Õnneks olime kõik piisavalt targad, et aru saada, et kõik, mis tundub liiga hea, et olla tõsi, siis üldjuhul see üldse nii hea ei olegi. Või siis on mingi konks, mis õuna puhul olid kõik need botoxid ja väetised, mis selle õuna värskena hoidsid. Ja mida kindlasti ei oleks hea endale sisse süüa.
Aga mitte vaid juurviljad-puuviljad ei tule meie toidulauale lähedalt, sama on ka meie sealihaga. Ja ma arvan, et suuresti selle tõttu oleme juba aastalt jäänud truuks Rakvere LK toodangule 🙂
120ml palsamiäädikas 120ml worcestershire kaste 1-2 suuremat küüslauguküünt 2-3 punast sibulat 2-3 spl mett 1-2 varsselleri vart erinevaid ürte - rosmariini, tüümiani, basiilikut oliivõli, soola ja pipart Mõõda välja kõik komponendid ja vala/tükelda lihale. Küüslauk ja sibul tükelda minimaalselt, sibul lõika lihtsalt pooleks ja seeejärel sektoriks, sest nendest saavad marineeritud köögiviljad, mis annavad kogu roale viimase lihvi. Kata nõu kile või fooliumiga ja jäta minimaalselt tunniks seisma. Seejärel pane pannile võid ja oliivõli ja pruunista liha kõikidelt külgedelt. Seejärel pane tagasi ahjupotti, kus lihad marineerusid ja kata fooliumiga ning pista ahju. 180-200 kraadi, ca 15 minutit. Viimasel viiel minutil võta foolium või kaas ära ja küpseta sel viisil. See sisefilee sobib suurepäraselt köögivilja kõrvale või hoopis küpseta peedigalett, millest räägin juba järgmises postituses. Antud postitus on tehtud koostöös Rakvere LK-ga.sul on vaja:
instruktsioonid.
märkmed.