See peediketšup on järg või algus peedipastale. Need lihtsalt käivad käsikäes, üksteist mõnusasti täiendamas. Seda et rabarber ja peet koos toimivad, seda ma varem ei teadnud. Ja see kõik suuresti juhtus tänu minu emale.

Kuna minu armsale emale meeldib väga erinevaid asju katsetada, siis tänu sellele oli meie külmikus väikene purk sildiga “Rabarberi maius”. Selle intrigeeriva sõnumiga purgi tegi üks hommik Ragnar lahti ja lisas seda ohtralt oma hommikusele pudrule. Ja Ragnar, keda ma hellitavalt kutsun inim-seaks (sest ta on võimaline kõik asjad nahka panna) ei suutnud seda putru ära süüa. Tuli välja, et see “rabarberi maius” oli tegelikult mõeldud erinevatele liharoogadele, selline veidi sültja konsistentsiga, magus-hapu-soolane-vürtsikas moos. Muidu väga hea ja huvitav, aga magusale riisipudrule kindel ei.

Aga nüüd see peediketšup.

Peediketšup

See peediketšup on järg või algus peedipastale. Need lihtsalt käivad käsikäes, üksteist mõnusasti täiendamas. Seda et rabarber ja peet koos toimivad, seda ma varem ei teadnud. Ja see kõik suuresti juhtus tänu minu emale. Kuna minu armsale emale meeldib väga erinevaid asju katsetada, siis tänu sellele oli meie külmikus väikene… Eelarve >10 EUR Peediketšup lihapallidega European
mitmele: 4 ettevalmistus: küpsetamine:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

sul on vaja:

1-2 ahjus röstitud peeti oliivõli, soola ja tüümianiga

2 varsselleri vart

1 suur porgand

1 suur punane sibul

2-3 küüslauguküünt

rabarber (kindlasti sobib ka külmutatud)

sool, pipar, suhkur

instruktsioonid.

Koori ahjus pehmeks röstitud peedid.

Tükelda kõik köögiviljad ja kuumuta oliivõlis pehmeks. Samuti lisa sinna peotäis rabarberit.

Blenderda kõik mõnusaks siidiseks ketšupiks ja vajadusel lisa juurde veidi oliivõli. Maitsesta soola ja pipra ning suhkruga. 

Hoiusta külmikus õhukindlalt kuni 3 nädalat. 

Ideaalne lihatoitude, eriti lihapallide juurde. 

märkmed.

Postitus on tehtud koostöös Rakvere Lk

Ehk pakub huvi ka:

Kommenteeri