Peedikook õunaäädikaga

Kairi Tähe

Kõlab kummaliselt, eks? Aga kui ütlen, et tegin RED VELVET’i kooki? Juba parem, eks? Tegelikult olen õunaäädikat tordis kastutanud varemgi, sest kui sooda ja äädikas kokku saavad, on tänu keemilisele reaktsioonile tulemus päris vägev. Selline, nagu sööks svammi, aga maitsvat ja magusat svammi.

Sel korral ei saa ma retsepti osas kogu au endale võtta, ma lihtsalt pisut täiendasin seda.

Õunaäädikas on Borgese ökoloogiline filtreerimata õunaäädikas.

Peedikook õunaäädikaga

Kõlab kummaliselt, eks? Aga kui ütlen, et tegin RED VELVET’i kooki? Juba parem, eks? Tegelikult olen õunaäädikat tordis kastutanud varemgi, sest kui sooda ja äädikas kokku saavad, on tänu keemilisele reaktsioonile tulemus päris vägev. Selline, nagu sööks svammi, aga maitsvat ja magusat svammi. Sel korral ei saa ma retsepti osas… magustoidud. peedikook, red velvet European
mitmele: 6 ettevalmistus: küpsetamine:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

sul on vaja:

150gr toorest peeti

120gr hapukoor

2spl õunaäädikas

2spl sidrunimahl ja sidrunikoort

0,5tl sooda

120gr suhkur

150gr või

1tl vanillipasta

2 muna

250gr jahu

2tl küpsetuspulbrit.

Kreem

400ml toorjuust (või köögikreem)

400ml vahukoor

3-4spl suhkur

2-3spl sidrunimahl

1tl vanillipasta

instruktsioonid.

Vahusta või suhkruga kohevaks vahuks. 

Blenderda (mina kasutasin oma NutriBulletit) peet püreeks (mina lisasin ka pisut vett), lisa juurde hapukoor koos sdrunimahla, õunaäädikaga ja soodaga. 

Lisa või-suhkruvahule ühe kaupa munad. Seejärel haupoore-peedi segu, sidrunikoor ja vanillipasta. Alanda kiirust ja sõelu sisse jahu koos küpsetuspulbri ja 0,5tl soolaga. 

Küpseta 150 kraadises ahjus ca 55 min. 

Peale ahjust välja võtmist keera küpsetusrestile kummuli ja lase täielikult jahtuda. 

Kreemi valmistamiseks pane kõik ained kokku ja vahusta tugevaks vahuks. 

märkmed.

Postitus on tehtud koostöös Borgese õunaäädikaga. Algne retsept kuulub Eva Palule Perenaise Pagariärist. Tervitused talle!

Ehk pakub huvi ka:

Kommenteeri