Kõlab kummaliselt, eks? Aga kui ütlen, et tegin RED VELVET’i kooki? Juba parem, eks? Tegelikult olen õunaäädikat tordis kastutanud varemgi, sest kui sooda ja äädikas kokku saavad, on tänu keemilisele reaktsioonile tulemus päris vägev. Selline, nagu sööks svammi, aga maitsvat ja magusat svammi.
Sel korral ei saa ma retsepti osas kogu au endale võtta, ma lihtsalt pisut täiendasin seda.
Õunaäädikas on Borgese ökoloogiline filtreerimata õunaäädikas.
150gr toorest peeti 120gr hapukoor 2spl õunaäädikas 2spl sidrunimahl ja sidrunikoort 0,5tl sooda 120gr suhkur 150gr või 1tl vanillipasta 2 muna 250gr jahu 2tl küpsetuspulbrit. Kreem 400ml toorjuust (või köögikreem) 400ml vahukoor 3-4spl suhkur 2-3spl sidrunimahl 1tl vanillipasta Vahusta või suhkruga kohevaks vahuks. Blenderda (mina kasutasin oma NutriBulletit) peet püreeks (mina lisasin ka pisut vett), lisa juurde hapukoor koos sdrunimahla, õunaäädikaga ja soodaga. Lisa või-suhkruvahule ühe kaupa munad. Seejärel haupoore-peedi segu, sidrunikoor ja vanillipasta. Alanda kiirust ja sõelu sisse jahu koos küpsetuspulbri ja 0,5tl soolaga. Küpseta 150 kraadises ahjus ca 55 min. Peale ahjust välja võtmist keera küpsetusrestile kummuli ja lase täielikult jahtuda. Kreemi valmistamiseks pane kõik ained kokku ja vahusta tugevaks vahuks. Postitus on tehtud koostöös Borgese õunaäädikaga.
Algne retsept kuulub Eva Palule Perenaise Pagariärist. Tervitused talle!
sul on vaja:
instruktsioonid.
märkmed.