Pošeeritud pirnid ja gluteenivaba mandlikeeks

Kairi Tähe

Pean tunnistama, et viimasel ajal on juhtunud nii, et minu kõige kreatiivsem aeg tuleb tund-paar enne südaööd. Siis kui rahu on saabunud ja lapsed üleval oma voodites vaikselt nohisevad. Üks asi on muidugi see, et vaikus on, legoklotsid on kastides ja pole enam võimalust neile peale astuda, aga hoopis teine asi on see – ma lihtsalt kustun neid magama pannes 10ks minutiks ära ja see annab täpselt vajaliku energiadoosi.

Minu viimased retseptid ja ideed on just sellest ajast tulnud. Niisamuti nagu see pirnikook. Tegelikult tahtsin ma pirne pošeerida ja kuna mul veini polnud, siis kapiotsas olev Aperoli pudel lihtsalt hüüdis mu nime.

Kahjuks juhtus jälle nii, pühadeajal ikka – mu aeg saab otsa ja hädavajalik pooltund jääb puudu. Nii juhtus ka selle koogiga. Kiirustasin Loovuskeskusega jõulupeople ja tegelikult oleksin pidanud laskma koogil rahulikult jahtuda. Ja siis alles lõpptulemust jäädvustada. Aga see poleks olnud üldse minulik.

Kui Sul kunagi tuleb mõte seda retsepti katsetada, siis hea uudis on see, et pirnid võid Sa päeva või isegi paar varem valmis teha. Ja mina kasutasin retseptis mandlijahu, aga võid vabalt ka tavalise nisujahuga teha. Kindlasti ei pea pošeerimiseks kasutama Aperoli, hea valge vein sobib samuti suurepäraselt.

Pošeeritud pirnidega mandlikeeks

Pean tunnistama, et viimasel ajal on juhtunud nii, et minu kõige kreatiivsem aeg tuleb tund-paar enne südaööd. Siis kui rahu on saabunud ja lapsed üleval oma voodites vaikselt nohisevad. Üks asi on muidugi see, et vaikus on, legoklotsid on kastides ja pole enam võimalust neile peale astuda, aga hoopis teine… magustoidud. mandlikook, gluteenivaba, pirnikook, pošeeritud pirn, aperol European
mitmele: 3-4 ettevalmistus: küpsetamine:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

sul on vaja:

Pirnide pošeerimiseks

4-5 väiksemat pirni

200ml Aperoli

100ml vett

3spl pruuni suhkrut

2-3 mandariini (lõika viiludeks)

0,5 sidruni mahl ja riivitud koor

1tl kaneeli ja 1 tl piparkoogimaitseainet

Mandlijahust keeks

50gr või

90gr suhkur

2 muna

1 banaan

200-220gr mandlijahu

1tl küpsetuspulbrit

0,5tl sooda

0,5tl sool

1tl kaneel

instruktsioonid.

Pirnide pošeerimiseks sega potis kokku kõik komponendid, lisa juurde kooritud pirnid ja kuumuta keemiseni. Siis alanda kuumust ja lase neil seal vaikselt podiseda ca 40 min. 

Pane ahi sooja 180 kraadi juurde.

Samal ajal valmista taigen.

Sulata või ja jäta jahtuma.

Vahusta munad suhkruga heledaks vahuks (seni kuni kausis olev kogus on vähemalt kahekordistunud)

Lisa jahtunud sulavõi ning jätka vahustamist. Seejärel lisa kahvliga püreestatud banaan ning jätka vahustamist 3-4 min.

Sega kokku kõik kuivained ja lisa spaatli või puulusika abil muna-suhkru segule. 

Vala  taigen küpsetuspaberiga vooderdatud keeksivormi, torka sisse pirnid ja küpseta 180 kraadi juures vähemalt 35 min. 

Lase korralikult jahtuda. 

Samal ajal kui keeks ahjus küpseb, kurna pošeerimisvedelik ja lase keskmisel kuumusel vaikselt edasi podiseda. Seni kuni kogus on vähenenud poole võrra ja tekkinud korralik siirupilaadne vedelik. Sellest saab hiljem kaste ja annab kogu Sinu ettevõtmisele hoopis teise dimensiooni.

 

märkmed.

See mandlijahust keeks maitseb ka ilma pirnideta. Lisa hoopis ca 100gr kreeka pähkeleid ja saad hoopis uue roa.

Ehk pakub huvi ka:

Kommenteeri