Sain selle retsepti üsna hiljuti Mari käest, aga kuna olen seda juba 4 korda teinud ja igakord on üks kuni kaks tükki puudu jäänud, siis see väärib jagamist. Vähe sellest, et see nii maitsev on, on seda ka paganama kerge teha. Mari ja mind seob peale selle rabarberikoogi ka kodud samas trepikojas ja need kaneelirullid, mille retsept samuti siin blogis üleval on.
sul on vaja:
Põhi
500gr muretaigent
Täidis
200gr munavalget
3 munakollast
2spl suhkrut
0,5spl tärklist
250gr rabarberit
Besee
3 munavalget
näpuotsatäis soola
2spl suhkrut
1tl vanillisuhkrut
instruktsioonid.
Esmalt küpseta põhi.
200kraadi, 15min
Seejärel sega kokku täidis, lisades juurde tükeldatud rabarberi. Kui põhi küpsetatud, lisa juurde täidis ja küpseta veel 15 min.
Kui on jäänud veel viimased 3-4 minutit küpsetusaega, vahusta munavalged.
Kui munavalged on juba kõvemaks vahuks vahustatud, alles siis lisa suhkur ja vahusta veel u 1min.
Pane munavalgevaht koogile ja küpseta veel 10 minutit.