Oeh, küll on palju aega möödunud viimasest postitusest…
Nii palju tahaks kirjutada, aga juba kolmandat korda kustutan kõik ära. Tahaks heietada ja halada, tahaks rõõmustada ja naerda. Kõike on, aga kuidagi ei oska seda endast välja kirjutada.
Onu Tom läks vanaema juurde ja nüüd pool suguvõsast tülis pisikese armsa kollase maja pärast. Küll see elu on ikka imelik. Aga Sina, meie maailma suurima südamega armas onu Tom, puhka rahus. Kallista vanaema ja Railit ja ära kedagi meie seast enda juurde kutsu. Kui võimalus antakse, hoolitsen Niva eest, luban seda!
Minul on kombeks oma mured ja rõõmud ära küpsetada. Kui on suur rõõmusõnum, küpsetan. Kui olen kurb, küpsetan. Mida aeg edasi, seda vähem tahan rääkida ja nii meeldibki mulle vaikselt nokisteda ja hiljem kõik ära süüa. Ei teagi täpselt, millist poolt rohkem naudin.
Eile tegin suvikõrvitsa saia ja see oli väääga maitsev. Võib ka teha ilma peekonita, aga siis vist peaks veidi enam soola panema.
300gr suvikõrvitsat 4-5 väiksemat kartulit 4 muna 150gr jahu 50gr võid 1tl kuhjaga küpsetuspulbrit 0,5tl soola ja pipart 4-5 viilu toorsuitsupeekonit 6-7 päikesekuivatatud tomatit 100gr riivitud parmesani juustu ürte (suurepäraselt sobivad pune, tüümian, salvei, basiilik) Sulata või ja jahuta. Riivi suvikõrvits koos kartuliga ning jäta sõelale nõrguma. Vahusta munad, lisa riivjuust ja sulatatud või, viiluta peekon ja tomatid ning lisa juurde. Maitsesta soola - pipraga. Viimasena lisa peeneks hakitud ürdid. Sega kokku jahu ning küpsetuspulber. Viimasena pigista suvikõrvitsa- ja kartulisegust veel viimane vesi välja ning sega kõik omavahel kokku. Küpseta 180 kraadi juures ca 60-65 min. Võita kindlasti vorm või kasuta küpsetuspaberit. Lase ilusti jahtuda enne kui lõikad. sul on vaja:
instruktsioonid.
märkmed.