Meie armsal Eestil on jälle sünnipäev tulemas ja ehkki väga palju põhjuseid tähistamiseks pole, siis üks ultimate lihapirukas sobib lauale igatahes. Tegelikult on seda pisut kummaline pirukaks kutsuda, lihakoogiks veel enam. “Koogivormis lihapirukas” oleks vist kõige ligilähedasem.
Ragnar arvas, et see nõudis pisut liiga palju mässamist, kuid tegelikult on asi ikka nii, et kui ilusti läbi loed ja pisut ette planeerid, on kõik lihtne. Ja ülimalt maitsev, mis lõpuks ongi kõige olulisem.
500gr sealiha (mina kasutasin Rakvere LK seakaelakarbonaadi) 200gr Rakvere lepasuitsu maasinki 6-7 šampinjoni. Viiluta need kohe ära ja maitsesta kergelt soola ja pipraga. Ning kergelt tüümianiga. 3-4 porgandit 4-5 varsselleri vart 100gr külmutatud herneid tüümiani ja rosmariini 0,5l käepärast siidrit või lahjat õlut 5-6spl Worcestershire'i kastet paneerimiseks jahu, soola ja pipart Piruka taigna jaoks 400gr jahu 200gr külma võid rosmariini ja tüümiani soola ja külma vett Esmalt valmista taigen. Kõige lihtsam moodus on selleks kasutada köögikombaini. Mõõda sinna 400gr jahu ja tükelda külm või kuubikuteks. Lisa paar vart rosmariini ja suurem punt tüümiani. Ja 0,5tl soola. Pane köögikombain tööle ja alusta lisamist jääkülma vett. Lisa seda jao kaupa ja nii kaua kuni taigen on moodustunud. Kui taigen on valmis, mässi see toidukilesse ja jäta vähemalt pooleks tunniks külmkappi rahunema. Täidise valmistamiseks - Lõika liha kuubikuteks ja paneeri kergelt jahus. Maitsesta soola ja pipraga. Pruunista need kuumal pannil. Seejärel lisa tükeldatud porgand ja varsseller. Ning seened. Seejärel viiluta maasink väikesteks ribadeks ja viska need ka pannile koos hernestega. Vala peale 1,5 klaasi keevat vett ja 0,5l siidrit. Alanda kuumust ja lase kaane all podiseda seni kuni liha on pehme. Maitsesta Worcestershire'i kastmega ja vaata, kas täidis vajaks veel veidi soola ja pipart. Minu võttis see aega umbes tunnikese, siis lasin veel 15 minutit ilma kaaneta podiseda, et vedelik aurustuks ja täidis veel parema maitse saaks. Vooderda koogivorm taignaga ja oota kuni saad lisada täidise. Seejärel pane taignast kaas pirukale peale ja uurista keskele auk, et aur saaks välja tulla. Küpseta 200 kraadi juures 25-30 minutit. Postitus on tehtud koostöös Rakvere LK-ga. sul on vaja:
instruktsioonid.
märkmed.