Üks minu hea tuttav lohutas mind kui olin talle kurtnud, et käisime Ruudi ja Noraga matkamas ja see oli nii tore, et mitmeks aastaks on nüüd isu täis. Eks see pisut hapud viinamarjad oli, sest, esiteks Nora pisikesed vorstikesed, mis teda püsti hoiavad, on alles nii ebalevad, et teda peab veel rohkelt süles kandma. Või siis umbes miljon korda püsti tõstma ja lohutama. Teiseks oli Oandu matkarajal hooti nii tugev tuul, et isegi minu punutud korvi puhus 3 korda laualt maha. Jumal tänatud, et meie liha maitsev oli! Aga kui olin seda talle kurtnud, siis ütles ta mulle need kuldsed sõnad – “Kui Sa neid praegu metsa ei vii, siis 7-aastaselt ei oska nad seal midagi teha”. Ja see tõi minu pikniku-isu jälle tagasi.
Vahel, väikeste laste ema-isana, peame tegema neid asju, mida me ehk tegelikult ei soovi teha. Eriti täna, kus oleme valitsuse otsusega koju naelutatud, tahaks diivanil lösutada ja mõnd oma lemmikfilmi vaadata, aga tegelikkus on, et sa kas pead peitust mängima, joonistama, kedagi süles tassima, hoidma kätt, kui mõni kakab või hoopis hobuse häält tegema, kui 15-kilone ratsanik sulle selga ronib.
Ohkida tegelikult ei tohiks, kuivõrd peaks. Ohime ära ja lähme edasi. Ära neela alla ja mõtle, et küll teistel on veel raskem. Ongi, aga see ei tähenda, et meil ei võiks olla – meiemoodi raske. Ma olen alati öelnud, et kui ma tunnen, et mul on mure, siis kellelgil pole õigust öelda, et mu mure ei ole piisav või on liiga väike. Mure on mure. Aga mure ei tohi võimust võtta. Muretseme ära ja lähme edasi. Ohime ära ja lähme edasi. Isegi kui see tähendab, et jälle hobuseks või hoopis piknikule.
Aga nüüd liha juurde. Vahemerese lihatüki juurde, mis lausa sulas suus!
üks suurem kaelakarbonaadi lihatükk (Mina kasutasin Rakvere LK oma) 2 suuremat sidrunit 2 suuremat apelsini 2 suuremat küüslauguküünt 2-3 varselleri vart 10 spl oliivõli 4-5spl teryaki kastet 2 spl Dijoni teralist sinepit 2 spl mett 1tl soola ja pipart punt tüümiani ja peotäis rohelist sibulat. Viiluta 1 sidrun ja 1 apelsin ketasteks. Teine apelsin ja sidrun - nendest pigista mahl välja ja vala lihale. Sega ülejäänud koostisosad marinaadiks ja vala lihale peale. Kui Sul pole selleks tervet ööpäeva, lõika liha 3-4 cm paksusteks lõikudeks. Siis saab liha kiiremini külge head maitsed. Lisaks teevad tsitrused oma töö ja seepärast on liha peale grillimist eriti pehme ja mahlane. Postitus on kirjutatud koostöös oma hea partneri Rakvere LK-ga. sul on vaja:
instruktsioonid.
märkmed.