Vürtsikas banaanileib kaerapiimast kreemiga

Kairi Tähe

“Jumal, kui maitsev”, ütles Ragnar kui esimese ampsu võttis. Tõesti, see vürtsikas banaanileib kardemoni ja apelsiniga on äärmiselt maitsev. Ülimahlane ja toitev, just selline nagu õige banaanileib peabki olema. Aga jõuludele omaselt kerge vürtsika alatooniga. Ja see kaerapiimast kreem, see on minu üks uusim avastus. Ülikerge ja õhuline vaht ning nõuab vaid veidi magusust ja haput. Mina lisasin nii apelsini- kui sidrunimahla.

Vürtsikas banaanileib

“Jumal, kui maitsev”, ütles Ragnar kui esimese ampsu võttis. Tõesti, see vürtsikas banaanileib kardemoni ja apelsiniga on äärmiselt maitsev. Ülimahlane ja toitev, just selline nagu õige banaanileib peabki olema. Aga jõuludele omaselt kerge vürtsika alatooniga. Ja see kaerapiimast kreem, see on minu üks uusim avastus. Ülikerge ja õhuline vaht ning… magustoidud. Vürtsikas banaanileib kaerapiimast kreemiga European
mitmele: 4 ettevalmistus: küpsetamine:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

sul on vaja:

2-3 väikest küpset banaani

200gr jahu

2 muna

115gr suhkrut

1,5tl küpsetuspulbrit

1tl soodat

1tl Santa Maria piparkoogimaitseainet

1 apelsin

1tl Santa Maria kardemoni 

50g 20% hapukoort

50gr võid

instruktsioonid.

Esmalt pane ahi 180 kraadi juurde sooja. 

Seejärel sulata või ning jäta jahtuma.

Sõelu jahu koos ülejäänud kuivainetega. 

Vahusta suhkur munadega. Selleks kulub kindlasti ca 15 minutit, et tulemus oleks hele vaht ja et suhkur oleks täielikult sulanud. 

Seejärel lisa muna-suhkruvahule või ja vahusta veel 5min. Seejärel lisa kahvliga tükeldatud banaanid (mina lisasin 2tk).

Vahusta veel umbes 3-4 minutit ja seejärel võta miksri alt ära. Spaatli abil lisa jahu ja hapukoor ning ühe apelsini riivitud koor. Sega spaatliga õrnalt ja veendu, et kõik oleks ilusti segunenud. 

Võita korralikult oma koogivorm ära. Kui vorm on väga tahuline, tasub lisada ka pisut jahu ja sellega kogu põhi ja küljed üle raputada. Liigne jahu muidugi ära visata. 

Vala segu vormi ja küpseta 30-35min. 

 

Kreemi jaoks vahustasin kaerapiima (for whipping), lisasin 2spl suhkrut ja poole sidruni mahla ja poole apelsini mahla. Veidi vaniljesuhkrut ja pisut soola ka. See tõesti jääb väga õhuline ja kerge. 

 

 

märkmed.

Antud postitus on tehtud koostöös Santa Mariaga.

Ehk pakub huvi ka:

Kommenteeri